Kennel

Vi registrerade & startade vår kenneln 1995, så vi firade 25-års jubileum 2020. Vi har oftast en (1) kull valpar per år. Vi föder i första hand upp sällskaps-hundar lämpade för familje-förhållanden, stor som liten familj är vilket som för Aussien, den är framåt och ständigt sällskaps-sjuk och älskar alla.

Vi ställer ut en del och ser gärna att våra hund-köpare visar upp sina hundar, då det befrämjar rasen.

Vi är medlem i Aussieklubben och Svenska Kennel Klubben och följer naturligtvis deras rekomendationer vad gäller, sund avel, hundhållning och rekommenderade köpeavtal, då allt detta ger dig som köpare en trygghet i att du får en frisk och sund hund med registrering/veterinärbesiktning och ett bra köpeavtal.

För att få fram bra hundar och få ett objektivt omdöme ställer vi även ut på olika hund-utställningar, och har under årens lopp fått en hel del bra placeringar/resultat.

Som hund-uppfödare tycker jag det är viktigt att finnas tillgänglig även efter valp-köpet, och du är alltid välkommen att höra utav dig för råd, hjälp och stöd i ditt hundägande.

Hundarnas miljö

Vi föder upp våra hundar helt och hållet i vår egen hemmiljö, dvs. hundarna får social träning med familjen vilket ger den god träning för ett liv i dess framtida familj.

Vi använder oss inte av hundstall och bedriver inte en avel/uppfödning för ekonomisk vinning.

Aussien

Aussien är ursprungligen en gårds/får -hund, och därigenom bland annat en god orm/rått -jägare som väl lämpar sig för ett liv på landet.

Aussien har helt suveräna inlärnings-egenskaper vilket gör den lämplig till agility- träning/tävling.

Aussien är snabb smidig och orädd.

När man varit ute och jobbat med en Aussie, slänger den sig gärna i soffan för välförtjänt vila med dig. Här gäller de att lära hunden från början vad som är ok eller inte.

Kort sagt Aussien är den ultimata familjehunden, STOR hund i liten förpackning.